Lakberendezés Legyél a saját lakberendeződ

Tévhitek arról, hogy neked miért nem lehet szuper lakásod

Ha most fogadnék nagyobb összegben, akkor arra fogadnék, hogy azért vagy itt, mert ötleteket vagy útmutatást keresel, hogy hogyan rendezd be, hogyan rendezd át, hogyan újítsd fel a nappalid, a hálószobád, a lakásod. Hogyan legyen szuper a lakásod. Hogyan tűnjön nagyobbnak, szellősebbnek, világosabbnak a tér, vagy éppen alacsonyobbnak a szoba. Vagy, hogy hogyan ne legyen kupi, hogy mindennek meglegyen a helye, hogyan tudsz több tárolóhelyet kialakítani. Hogyan dekorálj, hogy szuper jól nézzen ki minden, milyen színeket válassz, hogy megvedd e azt a fura mintás díszpárnát, hogy azt „A kanapét”, amit kinéztél, mert annyira nagyon tetszik, meg merd e venni. Szóval, valószínűleg felmerült benned pár kérdés lakberendezéssel kapcsolatosan, amire nincs meg a válaszod. Szerinted neked nem is lehet szuper lakásod. A megoldás az lenne, ha lenne egy lakberendeződ. Vagy nem is. Ha te lennél a saját lakberendeződ, nem? Tetszik az ötlet? Akkor olvass tovább!

Szerintem a lelki szemeid előtt egy olyan kép lebeg a nappalidról és az egész lakásodról, mint amit a különböző blogon, a Pinteresten , Instán vagy a magazinokban látsz. Ilyet szeretnél Te is, nem?

Na ebben sajnos nem tudok segíteni – de csak azért, mert a közelben nehezen találnánk pontosan ilyen kilátást  – mivel se ilyen hegyek, se ilyen tengerpart nincs.

Na de mondjuk ilyen tetszene?

Akkor jó helyen jársz, mert itt a blogon sokmindent megtudhatsz a lakberendezéssel és a lakás dekorálásával kapcsolatban és még csomó ötletet is találsz, képekkel, példákkal.

Szóval, hogy készülsz pl az otthonod vagy akár csak egy helyiség felújítására? Tervezgetsz. A célod, hogy olyan nappalit/ konyhát/hálót/gyerekszobát/fürdőszobát/egész lakást alakíts ki, ami szuper, nagyon menő, minden a helyén van, minden mindennel passzol, szóval olyan, ami tetszeni szokott, amikor nézelődsz a neten. Ilyenkor jön a DE. Merthogy? Neked erre nincs pénzed, neked egy pici lakásod van, medence és tengerparti kilátás nélkül, nincs kereted arra, hogy tanácsot kérj egy lakberendezőtől (de van, hidd el, így még spórolni is tudsz- olvasd el ezt a rövid kis eszmefuttatást), és egyébként nincs szemed az egészhez, kedved sincs rohangálni egyik boltból a másikba és egyébként sem tudod teljesen pontosan, hogy mit szeretnél. Ezeket most felejtsd el! Tényleg!  -1-2-3 és MOST felejtsd el. Részletesen megcáfolom a fenti tévhiteidet:

Tévhit 0: Neked erre nincs pénzed

A szupermenő lakás (egy bizonyos pontig – mondjuk az, hogy a a Ferraridat látod a nappaliból a kivétel) nem (csak) pénzkérdés, hanem egy következetesen kialakított TERV vagy KONCEPCIÓ kérdése. Erről többet ITT olvashatsz.

Tévhit 1: Neked ehhez pici a lakásod. Meg sötét. És a gangra néz és különben sem fér el semmi.

Ne haragudj, de ez sem mentség. Egy pici lakásból is ki lehet hozni mindent, amit egy nagyobb is tud. Mindjárt mutatok példákat is.  Szóval, egy pici lakás is tűnhet nagyobbnak, elkülöníthetsz funkciókat, ha tudatosan választasz színeket, mintákat, mindent végig gondolsz, szóval van egy következetesen kialakított TERVed vagy KONCEPCIÓd.

Tévhit 2: Neked ez nem fog menni, az ismerősőd tutira lakberendezővel vagy valami designerrel csináltatta meg a lakását

Na figyelj. Egyrészt a lakberendező nem luxus , erről bővebben itt olvashatsz. (Ha elromlik az autód, nekiállsz te megjavítani? Ugye, hogy nem. A lakberendező ilyen szempontból olyan, mint az autószerelő ). Másrészt, ha úgy döntesz, nem hívsz lakberendezőt, attól még TE egyedül csomó mindent meg tudsz csinálni, vagy átvariálni a rendelkezésre álló teredet, hogy el tudd hitetni, hogy igazából egy fel nem ismert tehetség vagy. Hidd el! Nézelődj a miszkecón, tudj meg szupertitkos lakberendezési titkokat, tippeket, tanácsokat és legyél a saját lakberendeződ!

Merthogy:  a lakberendezők nem született designer zsenik ÉS varázsszemük sincs. (Jó, van aki született zseni. )

Viszont: van csomó tapasztalatuk, tudásuk, ismernek bizonyos alapszabályokat, amik alapján képesek jól működő és harmonikus tereket megálmodni (és meg is valósítani). Ezért passzol minden mindenhez , miközben mégsem tolja ezt a képedbe.

Nincs kereted arra, hogy kifizess egy lakberendezőt? Hidd el van. Nem pénzügyi tanácsadó vagyok, de hidd el.

Nem csak pénzt, hanem időt, csomó döntést, felesleges agyalást is megspórolsz. Aztán meg, ha a pénzügyeidet egy szakértőre, az autódat egy autószerelőre, a mosógépedet egy mosógépszerelőre bízod, akkor miért ne tennéd ezt a lakásoddal? Miért ne bíznád lakberendezőre? Ha végig gondolod, megéri. Ez egy hosszú távú beruházás, ha mégsem tetszik, vagy nem kényelemes a kanapé, amit megvettél, akkor nem mész el jövő héten venni egy másikat , nem? Egyébként is iszonyú fontos, hogy a lakásod, ahova minimum pihenni mész (vagy home officeban vagy, vagy sokat vagy otthon, vagy gyakran fogadsz vendégeket, vagy csak szeretsz fetrengeni a tévé előtt – sokat), kényelmes, harmónikus legyen – olyan, ahova jó belépni és ott is maradni! Na meggyőztelek?

Tévhit 3: Nincs érzéked az egészhez

Ugorj vissza a 2es pontra. Ahogy ott is írtam, a lakberendezőknek sincs varázsszemük. Jó, lehet, hogy nekik fejben egyből sok minden összeáll, mert van hozzá érzékük, látásmódjuk, rutinuk. Viszont: az egész tanulható! A lakberendezőknek van tapasztalatuk (ezzel nehéz versenyezni),  tudásuk ( ezzel is nehéz versenyezni, hiszen ez egy szakma). Viszont: Ennek a szakmának csomó titkos aranyszabálya van, rengeteg trükkel. Ezekek közül sokat megismerhetsz itt , a miszkecón. Átfestenéd a nappalit? Felújítanád a lakásod? Kidekorálnád? Átszíneznéd az egészet? Legyen tágasabb, magasabb, szellősebb, legyen több hely, nézzen ki szuperül?

Tévhit 4: Egyik boltból a másikba kell majd rohangálni , semmi kedvem

Na ezt megértem. De! Erre is van ellenszer. Ha van egy átgondolt, végig gondolt koncepciód és így kialakítasz egy titkos tervet, használod a Szupertitkos 6 Lépéses Módszert, ÉS persze olvasod a miszkecót, akkor nemcsak időt, hanem pénzt is spórolsz, a végeredményről nem is beszélve! Ráadásul most már nagyon sok mindent intézhetsz online. Ja és van segítség is , ha elakadsz vagy tényleg nincs energiád az egészre:). Nézd csak:

Tévhit5: Nincs elképzelésem

Legyen olyan skandinávos. Nem, inkább olyan vidékies franciás. Nem, nem , inkább loftos. Így belevágni akár a nappaliba átrendezésbe is, bátor dolog. Ki fog folyni csomó pénz, teljesen feleslegesen vásárolsz majd össze dolgokat, nem beszélve a befektetett idődről és energiádról. Ez a szitu akkor áll elő, ha nincs információd. Nem ismersz titkos szabályokat. Nem tudod a “szupertitkos” trükköket. Mert ezek mind-mind segítenek abban, hogy neked is szuper lakásod legyen, megtaláld azokat a színeket, bútorokat, vonalakat, mintákat, satöbbi satöbbi, amitől összeáll az egész kép.

Elárulok 2 dolgot.

Az egyik az, hogy figyeld meg: azokon a képeken, amik annyira tetszenek neked az álomnappalidról, mindig rend van, nincs kupi, nincs ottfelejtett telefon, töltő,  távirányító, kiskegyed. Ha rendet raksz és kitakarítasz, a Te nappalid is másképp néz ki, nem? Próbáld ki! Ja, nem megy a rendrakás, túl sok a cucc, kevés a hely, kéne egy kis rendszerezés?

Tudtad, hogy erre is van megoldás? Nem kell, hogy katonás rendben álljanak a kiskanalak is a fiókban, ha szerinted az már túlzás. De minden otthonban elérhető egy extra energiák nélkül fenntarható rendszer, amiben mindennek megvan a helye, ezért rendet lehet tartani. Olyat is, amiben az utolsó papírfecni is rendszerezve van és olyat is, ahol azért megengedett egy kis kupi. Nézd meg mit ajánl Miszkeco, vagy olvasd a blogot ITT rendszerezős, rendrakós tippekért!

A másik az, hogy tökre értem és meg is értem, hogy Te is olyan álomlakást, konyhát, hálószobát szeretnél, amit a blogokon látsz, meg az instán DE! A te otthonodban te fogsz lakni, az a tiéd lesz és olyan lesz, ami neked tetszik és amiben te érzed jól és kényelmesen magad. Az előbb említett képek 2 dologra jók. Nem, 3ra. Nem, 4re. Figyelj:

1: Ötleteket gyűjteni, megnézni, hogy 1-1 bátor színpárosítás mennyire tetszik vagy nem tetszik. És ez nagyon fontos!

2: Csomó tévhitet keltenek: mindet, amit itt az előbb felsoroltam. Azt, hogy rengeteg pénz, vagy barkácstudás (DIY) és minimum egy menő designer kell ahhoz, hogy neked is szuper lakásod legyen. Ez így nem igaz. Ha olvasod a blogomat, tudod, hogy nem. Ha nem olvasod, akkor meg olvasd és akkor tudni fogod, hogy nem :). Viszont, az biztos, hogy

3: Ezekből a képekből  tanulni lehet – tényleg, ismered MI A TRÜKK? sorozatot itt a miszkecón? Érdemes figyelni, mert itt pont azokat a titkos trükköket nézzük meg, amitől ezek a képek felkerültek a netre. Mitől néznek ki ilyen jól? Kattints a képre!

4: Ha megnézed, az ezeken a képeken szereplő helyiségek nagy részben személytelen terek. Ettől még szuperül lehetnek berendezve, minden stimmelhet, de ha ilyet szeretnél, akkor a lakásod olyan lesz, mint egy menő szállodai lakosztály , vagy egy Airbnb lakás. A fotók másik fele olyan lakásokról készül, ahol tényleg laknak. (jó és rend van meg tisztaság és mindent elpakoltak, és kitették a menő magazinokat és szépen elrendeztek mindent, vettek virágot, stb- mondjuk ezt mind te is megteheted + valószínűleg egy profi fotós munkája is benne van a dologban. )

Tehát, csak azt szeretném mondani, hogy a saját lakásod berendezésénél az egyik legfontosabb irányelv szerintem, hogy mindenki le van sz.. – csak a TE véleményed a fontos, NEKED kell, hogy tetszen a lakásodCsak te és a családod ízlése, kényelme fontos. A lényeg, hogy  a végeredmény praktikusan működjön, mindenkinek kényelmes legyen és az összhatás legyen harmónikus,  kellemes. Tetszen neked és annak, aki még ott lakik. SEMMI MÁS NEM ÉRDEKES.

Most pedig töltsd le Miszkeco ingyenes E-bookjait a lakbrendezésről!

Képek forrás: www.homebunch.com, www.pufikhomes.com, www.idealhome.co.uk, www.interiorsbystudiom.comó, www.tracizeller.com, boritókép: marieclaire

Olvasd el ezt is

A honlap további használatához légyszi fogadd el a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás